• Tryk  for lyd

Antallet af nærsynede børn stiger markant

Flere og flere børn bliver nærsynede, og knap 50% af verdens befolkning vil være nærsynet i 2050, hvis den nuværende udvikling fortsætter.

Børnene bliver nærsynet i en tidligere alder. De udvikler en højere grad af nærsynethed og udviklingen går hurtigere end tidligere.

Forskere verden over er enige om, at årsagen til at så mange bliver nærsynede skyldes, at vi bruger mere og mere tid på at fokusere på en kort afstand. Den tid, vi dagligt bruger på f.eks. computer, iPad, smartphone, er steget markant gennem de seneste år. Dette gør sig også gældende for børn.

Når børn og unge fokuserer på den korte afstand, vil det for mange resulterer i, at man udvikler nærsynethed.

Nærsynethed starter oftest i alderen 6-16 år og vil som regel udvikle sig over en årrække. Først i 20-25 års alderen forventer vi, at udviklingen helt er stoppet. For de børn der tidligt bliver nærsynede, har de altså en lang årrække foran sig, hvor nærsynetheden kan forværre sig. Hurtigst går det de første par år, hvor styrken ofte kan stige med -0,50 til -1,00 dioptri om året. Barnet kan altså risikere at ende med en rigtig høj styrke som voksen.

At leve med en høj nærsynethed er i sig selv generende. Man er dybt afhængig af briller eller kontaktlinser. Men man har også en markant øget risiko for at få øjensygdomme som nethindeløsning og AMD senere i livet, hvilket kan være ret alvorligt og i nogle tilfælde synstruende.

Vi kan bremse udviklingen af nærsynethed hos dit barn

Er dit barn blevet nærsynet, og stiger styrken nærmest hver gang I er til kontrol?

Vi kan bremse denne udvikling!

Med natlinser fra Optik Nicolais’ kan vi reducerer stigningen af nærsynethed med mindst 50%, og ganske ofte bremser vi udviklingen helt, så barnet ikke bliver mere nærsynet, end det er i dag.

Natlinser er en formstabil kontaktlinse, med helt specielle egenskaber. Man bruger den om natten! Mens du sover omformer linsen hornhinden, så når du står op om morgen tager du linse af og kan se klart hele dagen, uden brug af briller eller kontaktlinser.

Vil du hjælpe dit barn eller nysgerrige på at vide mere, så kom forbi Optik Nicolais’ i Skomagergade 10, Roskilde og høre mere.