fbpx

Hvad gemmer dine øjne på?

Får du renset dine øjne for make-up og andet?

 

Øjenlåg, øjenvipper og øjenlågskant er vigtige komponenter til et sundt øjenmiljø og derfor er det meget vigtigt, at holde disse sunde og rene. Det er vigtigt, at få det renset for make-up, men også at få det rengjort i al almindelighed.

Mange tænker ikke over kombinationen mellem tørre øjne og make-up eller afrensning af make-up, men i virkeligheden har det stor indflydelse.

Huden omkring øjnene er meget følsom og sart. Du bør derfor vælge din makeup fjerner med omtanke, så du undgår, at huden bliver irriteret og tør. De fleste renseprodukter indeholder alkohol, sæbe eller konserveringsmidler, der har en udtørrende effekt på huden. Desuden renser mange deres make-up af, ved at gnide meget og trykke på øjnene, hvilket ikke er sundt for øjet.

Man skal være særlig opmærksom på sine øjenvipper og øjenlågskant og sikre sig, at disse bliver helt rene. Der kan opstå forskellige tilstande ved øjenvipperne og de små kirtler på øjenlågskanten, som blandt andet blefaritis og hårsækmider (demodex).

Blefaritis er en vævsreaktion i øjenlåget, der kan vise sig som inflammation med varme, hævelser og ubehag, når kroppens immunforsvar reagerer. Det kan ramme øjenvippernes hårsække eller de små fedt producerende kirtler. Oftest rammes det øvre og det nedre øjenlåg samtidig.

Årsagen til blefaritis kendes ikke i detaljer, men hvis det sidder omkring øjenvipperne, skyldes det ofte tilstedeværelsen af bakterien gul stafylokok. Det kan muligvis også skyldes hårsækmider, der kravler ned i øjenvippernes hårsække og giver betændelse.

Rammes de fedtproducerende kirtler sidder betændelsen i selve kirtlen, hvilket kan ændre på tårefilmens opbygning. Kirtlen kan stoppe til og konsistensen af fedtet kan ændre sig og derved ikke pakke tårefilmen ind i det beskyttende fedtlag. Tilstand kan yderligere forværres af bakterier, der kan nedbryde fedt til vævsirriterende fedtstoffer.

Der opleves ikke altid symptomer ved disse to tilstande, men kan give gener i form af en brændende fornemmelse, rødme, kløe og let lysskyhed. Er blefaritis omkring øjenvipperne, vil der ofte kunne ses rødlig misfarvet hud med skældannelse, særligt omkring øjenvippernes udspring og vipperne kan klistre sammen og knække af.

Det bedste man kan gøre for at undgå disse tilstande eller behandle dem, hvis de er opstået er, at rense øjenomgivelserne med produkter udviklet til dette.

 har udviklet deres produkter i tæt samarbejde med hud- og øjenlæger specifikt til god øjenlågshygiejne.

 

 

Blephaclean fjerner pus, sekret og skorper – og reducerer bakterieniveauet med 63 %. Renseservietterne renser, stimulerer heling og dannelse af ny hud, tilfører fugt og beskytter, uden at irritere øjne eller hud. De kan også bruges til at fjerne makeup. Blephaclean er egnet til voksne og børn over 3 måneder. Anbefales af øjenlæger.

 

 

Blephasol Duo er en ny og meget mild makeupfjerner, der er særlig velegnet til tørre øjne, følsomme øjenlåg eller kontaktlinsebrugere. Blephasol Duo fjerner nænsomt vandfast makeup uden at svie og efterlader huden ren og fugtet. Derudover har den en beskyttende effekt mod irritations- og klimafaktorer, såsom kulde, sol, sved, allergener mm. Blephasol Duo er duftfri, fedter ikke og skal ikke skylles af efter brug.

 

 

Hos Optik Nicolai’s findes disse produkter, samt andre, der kan afhjælpe tørre og irriterede øjne.