fbpx

D

E L

D I N

B E T A L I N G

O P   M E D  A B O N N E M E N T

Natlinser. Et stærkt alternativ til almindelige kontaktlinser.

Natlinser

Natlinser – Skarpt syn uden briller, kontaktlinser eller operation.

Natlinser – Vil du se klart uden briller eller kontaktlinser hver dag?

Med de innovative natlinser kan du der er nærsynet få dine ønsker opfyldt. Natlinsen er en stabil kontaktlinse, med helt specielle egenskaber.

Man bruger den om natten! Mens du sover omformer natlinsen din hornhinde. Når du står op om morgenen, tager du natlinsen ud og ser klart hele dagen uden brugen af briller eller kontaktlinser.

Læs mere om Natlinser.

Hvad er natlinser?

Natlinser er en formstabil linse, der korrigerer din nærsynethed mens du sover, således at du kan se klart dagen lang uden briller eller kontaktlinser

Hvad betyder ordet orthokeratologi

Forståelsen af ordet orthokeratologi finder du i ordets bestanddele: ortho=rigtig eller lige, kerato= i forhold til hornhinden, logi= læren om

Hvordan fungerer natlinser?

Natlinser har et helt specielt design, der benytter sig af hornhindens elasticitet. Mens du sover omformer kontaktlinsen de yderste lag af hornhinden. Denne omformning sker med henblik på at få et optimalt syn. Når du vågner, tager du kontaktlinsen af og har et skarpt og klart syn dagen lang uden briller eller kontaktlinser.

Hvem kan bruge natlinser?

Natlinser kan anvendes af personer med mild til moderat nærsynethed og bygningsfejl (op til -5,00D og bygningsfejl op til -2,50D). Natlinser kan anvendes af børn ned til 10 års alderen. Natlinser kan kun bruges til sunde øjne.

Hvor langt tid går der før jeg kan se klart uden briller eller kontaktlinser?

Efter den første nat vil synet være mærkbart ændret. Hvor langt tid der går før synet er stabilt og klart er meget afhængig af brugerens alder og styrke.

Hvor længe har natlinser eksisteret?

I USA har orthokeratologiske kontaktlinser været anvendt i omkring 20 år. Mange af principperne i metoden kan spores tilbage til 1962. Natlinser har efterhånden eksisteret i en del år og teknologien er blevet så stærk, at du ikke vil opleve andre udfordringer med natlinserne end almindelige kontaktlinser. Tværtimod, så sover du jo imens de “gør deres arbejde” og er derfor helt fri for eventuelle normale linseudfordringer i dagligdagen.

Hvordan overkommer jeg tiden fra første nat med linserne indtil jeg har en stabil virkning fra linserne?

I begyndelsen, når virkning af natlinserne ikke er fuldkommen, vil du kunne bruge almindelige endagslinser om dagen for at kompensere. Med tiden vil du dog opleve en konstant positiv virkning, sammenlignet med når du f.eks. skal starte op med træning, så skal kroppen lige igang først.

Skal jeg stadig bruge briller og kontaktlinser?

Nej, hvis du bruger dine natlinser hver nat, vil dit syn om dagen være lige så godt, som hvis du brugte briller eller kontaktlinser. Det anbefales dog altid, når synet er en udfordring man lever med, at man altid har et par lækre sæt briller med sig i bagagen. Fordi det er jo trods alt rart, at være sikker på at kunne se, hvis uheldet skulle være ude.

Du kan eventuelt se vores eksklusive udvalg af designer brillestel her.

Hvorfor skal natlinserne skiftes hvert år?

Natlinserne er lavet af et højgennemtrængeligt materiale. Over tid bliver iltgennemtrængeligheden dårligere pga. affaldsstoffer fra øjnene. Samtidig er materialet fleksibelt, og kan deformere lidt over tid. For at opretholde den optimale effekt og sundheden i dine øjne, skal linserne udskiftes en gang om året.

Hvordan er forløbet ved tilpasning af natlinser?

Kort efter den første undersøgelse kan vi vurdere om natlinser vil være passende for dine øjne. Efter udlevering af linserne, hvor du vil blive grundigt instrueret i brugen af linserne, vil du blive kontrolleret 1 til 2 gange ugentlig, de første par uger for at følge om udviklingen går som forventet. Derefter vil det blive vurderet om der skal justeres på de linser der er udleveret eller om linsernes pasform er perfekt. Når det ønskede resultat er opnået vil der være opfølgende kontrol hver 6. måned.

Kan jeg stoppe med at bruge natlinser igen?

Ja. Du kan til enhver tid stoppe brugen af natlinser. Efter få dage vil du igen kunne bruge dine briller eller almindelige linser.

Se videoerne omkring hvordan natlinser virker

D

E L

D I N

B E T A L I N G

O P   M E D  A B O N N E M E N T

Optiker Roskilde - Brug natlinser når du sover og se normalt om dagen.